Uitslag examen zwemmend redden 2007

Zaterdagavond 29 september werd de zomercursus zwemmend redden met goed gevolg afgesloten. 42 kandidaten van zwemvereniging Neptunus’58 slaagden voor een brevet of diploma zwemmend redden.

Hierbij is het van het grootste belang dat de kandidaten laten zien dat ze weten wat ze moeten doen, als er een drenkeling in het water ligt. Ze moeten laten zien hoe ze een drenkeling uit het water kunnen halen zonder zelf te water te gaan. Dit gebeurt door gebruik te maken van reddingsmiddelen (bijv. een reddingsklos) of hulpmiddelen (bijv. een stevig touw).

Soms moet men als redder wčl het water in, en dan moeten de kandidaten laten zien, dat ze weten hoe gevaarlijk dat kan zijn. Ze hebben hiervoor verschillende bevrijdings- en vervoersgrepen aangeleerd, die hen in deze moeilijke omstandigheden kunnen helpen.

In april 2008 gaat de volgende zomercursus zwemmend redden van start. Een hele nuttige cursus als we weten dat er elk jaar weer een aantal mensen verdrinken en omstanders vaak niet weten wat ze dan moeten doen.

De geslaagden van de cursus in 2007 zijn:

Brevet 1: Nika Bozelie, Geert vd Dungen, Sebas vd Wielen.
Brevet 2: Bas Bozelie, Christiaan vd Broek.
Brevet 3: Robin vd Bergh, Daisy Rombout.
Brevet 4: Sasha vd Bergh, Yosca Bozelie, Marian vd Hanenberg, Lara vd Ven, Britt vd Wijgert.
Brevet 5: Bart vd Bruggen, Amy vd Heuvel, Vera de Laat, Gert van Lokven, Christian Rijkers, Nikki Vlessert.
Brevet 6: Jet vd Bersselaar, Lies v Bersselaar, Anouk van Helvoirt, Angela Klerkx, Marian Krielaart, Carolijn van Uden, Ilvy de Visser.
Certificaat Brons: Kim vd Wijgert.
Certificaat Zilver: Jitse Alsemgeest, Mark van Heeswijk, Tim Klerks, Romy van Laarhoven, Demelsa vd Steen.
Certificaat Goud: Rob van Heeswijk, John Verhagen.
Diploma binnenwater A: Jan vd Bersselaar, Boukje vd Bruggen, Nikki Klerks, Rianne vd Rijt, Farilde Steur, Roeland Steur, Saskia van Uden.
Diploma binnenwater B: Ellen Verhagen, Simone vd Wijgert.

Foto's van het examen zijn hier te vinden.


Terug naar 'uitslagen zwemmend redden'